Pa... uzeo sam dva nova Mighty Mitea za isprobavanje zbog Ossiejeve pucnjave... oba imaju šesterokutne motke kao Dimarzio Super Distortion. 1300-1 koji mjeri 15,56 Kohma i 1400 koji mjeri 9,96 Kohma ugrađen u gitaru. Vozio sam Seymour Duncan Custom iz 1980-ih koji je MJ 14Kohma navio u jednom od svojih 83 Kramer Pacersa.
Zamijenio sam Custom za Mighty Mite 1400 9,96 Kohm jer ovih dana tražim pickupove slabijeg izlaza i nakon današnjeg igranja moram reći da mislim da bi to mogla biti jedna od karika koje nedostaju s VH1 i WACF agresivnim hrskavim tonom, MM 1400 ima distorziju s jednom tonskom dlakom/dlakavicom koju čujem samo na VH1 i WACF-u, hrskavu/dlakavičastu artefakte na isprekidanim korijenskim notama uzlaznih trčanja koje Ed radi, kao i trenutnu čvrstu tutnjavu na E i A žice na swing dijelovima glavnog rifa On Fire. Iako mi se sviđa moj model 78, on nema krckanje/mršavost keramičkog magneta u vašem licu s jednom notom koju ima MM, više je usklađen s VHII PAF glatkijim/toplijim tonom IMHO, što je samo po sebi sjajno. Vjerojatno neću za sada izvući svoj model 78 iz Franka jer radi toliko stvari dobro.
Dakle, za vas EVH ton dečke, ako ste znatiželjni o VH1 i WACF tonu, toplo preporučujem isprobavanje ovih Might Mites, još uvijek su proizvedeni u SAD-u što je lijepo, sigurno zvuče kao Ossiejeva pucnjava. Pretpostavljam da imaju neki ogroman keramički magnet, a tip čiji je vlasnik Mighty Mite počeo je precizno reproducirati 1300 i 1400 Mighty Mite 79 USD. dolar komad. Bilo kako bilo, jako sam impresioniran modelom 1400 i pretpostavljam da 1300 ima iste karakteristike. Ako vam se sviđa ono što čujete u Ossiejevom pucnjavi, mogli bi biti i za vas.